Det sade KLICK – på gymmet

En solig dag i april står Daniela framför spegeln i sin penthousevåning ute på Drottningholm och är inte nöjd. Hon tänker: ”Nu får det vara nog. Konditionen ligger i botten, magen har blivit rundare och rumpan hänger. Jag måste tänka på hälsan och börja med idrott.”

Victor är en ung, tjusig och cool kille som gillar att sporta. Han har startat ett gym i Östermalm och är mycket nöjd. Han är populär och vältränad. Som ägare tar han själv hand om de mest krävande kunderna. Victor är en personal trainer med stort P.

En gemensam kompis till Daniela och Victor rekommenderar gymmet åt henne. Då de möts första gången på gymmet blir hon genast förtjust i honom. Det känns spännande och pirrigt på samma gång. I gymmets högtalare spelas en sång med väldigt vackra och känslosamma ord. Victor kan dem alla utantill och känner djup värme i sin kropp;

Lyssna och smaka på orden – samt jämföra olika dialekter

sörmländska:

På Restaurang

blekingska:

På Restaurang

göteborgska:

På Restaurang

”känsla, värme, kärlek, längtan, du och jag, vi, varför, därför, mysigt, evigt, länge, älska, sakna, ljuvligt, hjärtat bultar, bara, underbart, för dig, för mig, tillsammans, kramas, pussas, dofta, hoppas, rodna"

Under hela sången arbetar de hårt tillsammans och Daniela känner att hon gillar Victor direkt. Victor känner sig lite blyg men sången ger honom mod. Han bjuder Daniela på en dejt följande dag…

Ordlista

Kruunutehtävä:

Följande dag skickar Victor ett meddelande i Facebook till Daniela och vill träffa henne. Vad skriver han?
Seuraavana päivänä Victor lähettää Danielalle viestin Facebookissa ja ehdottaa tapaamista. Mitä hän kirjoittaa?

Max 500 tecken.

Scroll ner för dina kontaktuppgifter...

Fyll i denna information, tack!

Din epost:

Din skola:

Din klass:

1a. Bilda frågesatser
Järjestä sanat kysymyslauseiksi
1b. Svara på frågorna
Vastaa kysymyksiin
2. Fyll i med rätta personpronomen
Täytä aukot sopivalla persoonapronominilla
3. Kärlekskryss
Frågesport om Drottningholms slott
Kysymyksiä Drottningholmin linnasta