Kindpussas?

Så småningom blir det dags för Victor att träffa kungaparet och den stora släkten. Daniela ska också besöka Victors föräldrar i Ockelbo. Det känns alltid lika svårt att bli presenterad för en ny familj, tycker de båda. I arbetet träffar Daniela massor med människor men ändå känns det alldeles speciellt att träffa Victors föräldrar. Fast Victor är en bildad ung man är han inte van vid alla de hövlighetsfraser som hör till då man besöker en kunglig familj. Victor läser för säkerhets skull om vett och etikett på nätet. Ska man till exempel skaka hand eller kanske kindpussas?

Till allas stora förvåning visar det sig dock snabbt att Victors morfars far hade en svåger som en gång i tiden hade jobbat på bageriet där Gustav Adolf -bakelsen skapades. Som barn älskade Kungen och hans systrar dessa fantastiska bakelser. Nuförtiden smakar de ju helt annorlunda, tyckte Kungen. Han undrade om originalreceptet fanns kvar.

Det visade sig att familjerna hade mycket gemensamt: Victors morbror hade träffat Danielas moster på en konferens i Umeå, eftersom de arbetade inom samma bransch. Danielas bror kände dessutom till Victors kusin, eftersom de hade en gemensam vän som hade bjudit ut dem på en båttur i skärgården. Vännens styvfar äger en del av en lyxig motorbåt. 

Stämningen under båda släktträffarna var avslappnad. Daniela blev förtjust i Victors systers barn och barnen i henne. Victor lärde sig snabbt många nya namn och historier om kungafamiljen. Han gjorde ett gott intryck på alla – vilken svärmors dröm!

Lyssna och smaka på orden

På Restaurang

Ordlista

Kruunutehtävä:

Vad hände sedan? Fortsätt historien om Daniela och Victor.
Mitä sitten tapahtui? Jatka Danielan ja Victorin tarinaa.

Max 500 tecken.

Scroll ner för dina kontaktuppgifter...

Fyll i denna information, tack!

Din epost:

Din skola:

Din klass:

1.

Familj och släkt –kryss

2. Bekanta dig med Kalle Ankas släktträd
Tutustu Aku Ankan sukupuuhun
3. Familjeord: para ihop ord med rätta förklaringar
Perhesuhteet: yhdistä sana ja selitys
4. Fyll i luckorna med de givna orden
Täytä tarinasta puuttuvat sanat